Virtualni dani karijera i znanja predstavljaju jedini online sajam zapošljavanja i obrazovanja  u regionu. Sajam od 2010. zajednički organizuju vodeći portali za zapošljavanje iz regiona: Poslovi.infostud.com iz Srbije, MojPosao.net iz Hrvatske i Posao.ba iz Bosne i Hercegovine.

Sajam se održava jednom godišnje u trajanju od osam dana, a na njemu se, osim kompanija, predstavaljaju i edukativne ustanove sa programima obrazovanja kao nezaobilaznim elementom doživotnog učenja.

Da li ste se ikada zapitali kako da privučete Generaciju Y?  – 220.000 posetilaca, većinom milenijalsa, prošle godine je posetilo online sajam.

Subota 24.10.2015. prostorije LINK grupe Cara Dušana 34, Zemun

13:30 -17:00 – Drugi deo panel diskusije

Učesnici su:

  • Jelena Vasić, šef Odseka za mere aktivne politike zapošljavanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka isocijalna pitanja,
  • Predstavnici Ministarstva prosvete,
  • Vladimir Miletić, preduzetnik, autor bloga „Dnevnik jednog direktora“ i knjige „Put ka vrhu“,
  • Dragan Varagić, online strateg i koautor knjige Zapošljavanje u 21. veku i
  • Mirjana Gomilanović, vlasnica Agencije One2grow.

Teme:

Odnos formalnog i neformalnog obrazovanja i uticaj na zapošljivost

Kakva je veza između formalnog obrazovanja i potreba tržišta rada? Kako nove tehnologije diktiraju nova pravila i što se traženja posla tiča, kao i na polju sticanja potrebnih znanja? Zašto su se neke kompanije odlučile da formalno obrazovanje stave u drugi plan prilikom procesa regrutacije i selekcije novih kadrova? Šta činiti kada je nemoguće pronaći posao u struci? Kakve se veštine cene i zašto je koncept celoživotnog učenja važan? Kakvim modelima zapošljavanja treba težiti u budućnosti kako bi se smanjio broj nezaposlenih u Srbiji?

Generacija Y

Šta pripadnici generacije Y cene kod poslodavaca? Na koji način se informišu o poslodavcu, šta ih na radnom mestu motiviše i kakav set beneficija cene? Koje osobine na radnom mestu ih karakterišu? Kada počinju da se pripremaju za tršište rada i koliko im vannastavne aktivnosti mogu pomoći da dobiju posao i kada nemaju radno iskustvo? Kako se uklopiti u postojeće timove i naći zajednički jezik sa starijim kolegama?

Detaljnije: VDKZ2015