Coaching kao stil rukovođenja

coaching

Biti coach – razumeti i umeti – je jedna od nezamenljivih veština lidera i menadžera posvećenih razvoju svojh zaposlenih i timova.

Program „Coaching kao stil rukovođenja” je osmišljen tako, da u toku dvodnevne radionice zaposleni koji u opisu svog posla imaju i rukovođenje, upravljanje i razvoj zaposlenih razumeju osnove coaching procesa i upoznaju se sa prednostima ovog vida rukovođenja. Posebna pažnja se posvećuje poređenju coachinga sa ostalim stilovima kako bi vešto i fleksibilno usklađivali svoj stil rukovođenja u zavisnosti od stepena razvoja zaposlenog i situacije.

Preporučljivo je da se nakon završene obuke rukovodioci (budući coachevi) osnaže u primeni nove veštine. To se radi kroz individualne sesije sa profesionalnim coachem, kako bi pronašli svoj stil i razvili veštinu tako da budu efikasni u svakodnevnom radu.

Bilo da je menadžer obučen da dovoljno kvalitetno i radovno održava coaching sesije sa svojim zaposlenim ili je za sesije angažovan profesionalni coach – zaposleni je na dobrom putu da postane lider u svom poslu

U razvoju svakog zaposlenog na putu da postane profesionalac i lider u svom poslu, kao i u razvoju timova postoji nekoloiko faza:

– Obuka
– Mentoring
– Posvećenost
– Coaching
– Liderstvo

Kontaktirajte nas: office@one2grow.net

Ključ razvoja je posvećenost i podrška kako zaposlenog tako i menadžera. Stoga je važno da menadžeri imaju dovoljno znanja i veština kako bi u svakoj fazi poržali svoje zaposlene i pomogli im da napreduju i razvijaju se.

U fazi obuke ekspert iz relevantne oblasti zaposlenom u toku izlaganja ističe da je određena stvar važna, kako bi ovaj što efikasnije došao do svog cilja. U obuci dobro dođe posvećenost zaposlenog za preuzimanje akcija, ali ona nije presudna. U toku obuke zaposleni može i ne mora verovati u ispravnost metodologije, materije predavanja i sl

Nakon obuke, zaposleni ima znanja i veštine pa mu je za dalji razvoj potreban mentor,neko ko će svojim iskustvom i stavom pomoći mlađem kolegi da reši izazove ispred sebe.

Nakon određenog vremena provedenog u učenju i isprobavanju naučenog, zaposleni postaje posvećen svom poslu, ličnom uspehu i uspehu kompanije u kojoj radi i spreman je da preuzme odgovornost.

U tom momentu, zaposleni je spreman za coaching.

Pogledajte još

Timski coaching
Timski coaching
Coaching timova je moćno i veoma produktivno sredstvo za angažovanje većeg broja zaposlenih /tima u cilju usaglašavanju timske vrednosti
Individualni coaching
Individualni coaching
Dobar coach će se ponašati kao vaš partner i podrška.
Mentorski rad sa kombinacijom edukacija i coachinga
Mentorski rad sa kombinacijom edukacija i coachinga
Program je nastao kao kombinacija teorijskog / konsultantskog znanja i iskustva koje poseduju treneri i konsultanti Agencije „One2grow”.